Na izobraževalno-raziskovalnem Inštitutu Bhaktivedanta vam želimo omogočiti in pomagati pri sistematičnem proučevanju naukov Śrīmad-Bhāgavatama ter ostalih starodavnih vedskih spisov in del vaiṣṇavskih ācārij. Če ste s temeljnimi deli in praksami bhakti-yoge že seznanjeni in želite poglobiti razumevanje vedske filozofije, kulture in znanosti, lahko izbirate med sledečimi sklopi bhakti izobraževanj, ki temeljijo na naukih Śrīmad-Bhāgavatama ter ostalih Śrīla Prabhupādovih delih:

  • Bhakti Sastri (začetna stopnja, na kateri boste osvojili in poglobili temeljna znanja in razumevanja filozofije bhakti-yoge),

  • Bhakti Vaibhava (nadaljevalna stopnja, na kateri bomo poglobljeno proučevali prvih šest spevov Śrīmad-Bhāgavatama, da se boste v nektar bhāgavata-katha lahko še bolj poglobili),

  • Bhakti Vedanta (nadaljevanje poglobljenega proučevanja Śrīmad-Bhāgavatama od sedmega do dvanajstega speva),

  • Bhakti Sarvabhauma (zadnja in najzahtevnejša stopnja, kjer se pričakuje dobro poznavanje obravnavanih tem iz vseh predhodnih sklopov bhakti izobraževanj).

Z vpisom na katerega koli od omenjenih bhakti izobraževanj prejmete tudi:

  • letno VIP članstvo v knjižnici Bhaktivedanta, ki vam bo omogočalo izposojo določenih knjig in gradiv za obdobje do enega meseca z možnostjo podaljšanja (sicer članstvo v knjižnici omogoča izposojo knjig za teden dni z možnostjo podaljšanja).

  • brezplačno strokovno pomoč pri inštalaciji in nadgradnji programa Bhaktivedanta VedaBase na vašem prenosniku, v kolikor bi to morda potrebovali. Strokovno pomoč nudimo v prostorih Inštituta ob dogovorjenem času.